Endnu mere udbytte på vej fra bankerne

De nordiske storbanker udlodder mere af bundlinjen end forventet efter 2013-regnskaberne. Men det er kun begyndelsen, vurderer Sydbank.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.


Danske Bank overraskede positivt med udbetalingen af to kroner per aktie i forbindelse med årsregnskabet. Men efter seks års udbytte-tørke er der endnu mere i vente til aktionærerne i de kommende år, hvor banken har en målsætning om at komme op på 40 procent.

I de hele taget er der gode tider i vente til aktionærerne i de nordiske storbanker, forudser Bjørn Schwarz, aktieanalysechef i Sydbank.

»Danske Banks udbyttebetaling var højere end ventet, Svenske Handelsbanken lagde et ekstraudbytte oveni. I Nordea havde investorerne måske ventet lidt mere, men Christian Clausen gjorde det klart, at pay out bliver højere i de kommende år,« siger Bjørn Schwarz med henvisning til bankens topchef.

Dog, vurderer Bjørn Schwarz, at de svenske storbanker afventer at se den endelige udformning af reguleringen af sektoren, før de skruer helt op for udbyttebetalingen.

Alligevel er der gode afkast hente allerede nu, vurderer Bjørn Schwarz.

»Set med danske øjne er det store udlodninger, og med de lave renteniveauer i Skandinavien, ser bankudbytterne ret gode ud. Samtidig venter man, at bankernes lønsomhed stiger over de næste år. Så på den måde er der mulighed for at få både i pose og i sæk,« siger Bjørn Schwarz, men tilføjer, at reguleringen af den finansielle sektor i princippet kan spolere festen, hvis den bliver mere hårdhændet end ventet.

Største udbyttebetaling kommer fra Swedbank, som sender 75 procent af bundlinjen tilbage til aktionærerne, mens Svenske Handelsbanken følger op med ekstraordinær udbyttebetaling, som giver en samlet pay out-ratio på 73,3 procent.

Norske DNB udbetaler det mindste udbytte blandt de seks nordiske storbanker nemlig 25,1 procent, men vil op på 50 procent. Danske Bank udbetalte 28,2 procent, hvilket også er et stykke fra ambitionen om at udlodde 40 procent i 2015. Alligevel var udbetalingen større end de 15-25 procent, som analytikerne havde regnet med forud for offentliggørelsen.

Nordens største bank, Nordea, sendte 55,8 procent tilbage til aktionærerne, men har en målsætning om at øge udbetalingerne i 2014 og 2015.