Endnu mere fart på mobilnettet

97 procent af Danmark kan nu koble sig på Internet over »3«s mobilnet i topfart.

Nu kan der komme endnu mere fart på Internet-forbindelsen landet over. Foto: Colourbox Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mobilselskabet »3« skruer fra i dag, mandag, hastigheden op på sit net i Danmark, så man i 97 procent af landet kan få Internet-forbindelse over mobilnettet til hastigheder, der er flere gange hurtigere end konkurrenternes.

»3« begyndte sidste år at udbygge sit landsdækkende mobilnet, men kun i København og Århus kunne man opnå de teoretiske 21 megabit i sekundet, når man koblede sin bærbare computer på mobilnettet. Nu vil 97 procent af Danmark være dækket af de bedre signaler.

60 procent har kun mobilt bredbånd

»I takt med, at danskerne skifter kablerne ud med mobilt bredbånd, øges kravene til hastighed og kapacitet. Vi ved, at 60 procent af vore kunder har EasyInternet (»3«s mobile bredbånd, red.) som eneste Internet-forbindelse, og det forpligter,« siger Morten Christiansen, administrerende direktør for »3« i Danmark.

Reelt kan man i bedste fald opnå en forbindelse på 16 megabit i sekundet. Det er fire gange hurtigere end en normal Internet-forbindelse i husstanden, men det kræver, at man er i rigtig afstand af nærmeste mast, og at der ikke er for mange andre, der på samme tid bruger netforbindelsen til store overførsler. Ifølge »3« forventes den reelle hastighed derfor at ligge mellem to og 16 megabit i sekundet.

Det kræver et særligt USB-modem at kunne bruge de høje hastigheder. Det følger med, hvis man tegner abonnement.