Endnu intet overblik over stormskader

Kun Tryg er klar til at anslå omfanget af skader, som tyder på færre skader end efter den berygtede storm i 1999. De øvrige forsikringsselskaber bruger morgenen på at danne sig et overblik.

Tirsdag formiddag ventes forsikringsselskaberne at have dannet sig et overblik over omfanget af skader efter den storm, der ramte Danmark mandag eftermiddag og aften. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forsikringsselskabernes skadesafdelinger knokler tirsdag morgen for at danne sig et overblik over stormen, som ramte Danmark mandag eftermiddag og aften. Codan, TopDanmark og Alm. Brand regner med at være klar med et tal i løbet af formiddagen.

Tryg estimerer, at de samlet vil stå med mellem 20.000 og 30.000 skader. Til sammenligning havde Tryg 86.000 skader efter den voldsomme og berygtede vinterstorm i 1999. 

Mens danskerne dengang langt hen ad vejen var uforberedte på så kraftige storme, er huse og haver bedre sikret i dag, hvilket i sig selv giver færre stormskader, vurderer Steffen Lundgren, kommunikationsdirektør i Tryg.

»20-30.000 skader er rigtig meget, men i 1999 lå stormen fast over landet i mange timer og gav rigtig meget vand. Denne gang drev det rimelig hurtigt over. Stormen i 1999 var den første kraftige storm, og den var på mange måder et wake up-call for danskerne. I dag er vi bedre til at sikre os,« siger Steffen Lundgren til TV2 News

I snit sætter Tryg prisen på en stormskade til 12.000 kr., hvilket gør den samlede skadesum i forsikringsselskabet til op mod 360 mio. kr. Med Trygs markedsandel på omkring en tredjedel af forsikringsmarkedet, kan det tolkes som et samlet skadesomfang på omkring en milliard kroner.

Hos Codan, TopDanmark og Alm. Brand arbejdes der på højtryk for at opgøre omfaget af skaderne.

Codan vil ikke give et estimat i kroner og ører, men regner med at kunne melde antallet af skader ud senere på formiddagen. 

Samme melding lyder fra Alm- Brand, der forventer at have et foreløbigt overblik omkring klokken 10.

I TopDanmark forventer man ikke at kunne sætte en pris på skaderne allerede i dag, men omfanget af anmeldelser burde stå klart i løbet af formiddagen.

Tilsammen dækker de fire store forsikringsselskaber 68 procent af markedet.

Den store storm i 1999 ødelagde værdier for omkring 13,1 milliarder kroner og der blev anmeldt 385.000 skader. 800 mennesker blev kvæstet og seks personer mistede livet.

En storm i januar 2005 kostede omkring  4,2 milliarder kroner, og der blev anmeldt 244.300 skader.

Send dine stormfotos eller video direkte til "internet@berlingske.dk" - du accepterer samtidig, at Berlingske Media anvender materialet uden vederlag.