Endnu flere hæver mobilpriserne

Syv teleselskaber har nu fjernet deres billigste abonnementer til under 100 kroner om måneden.

Lige nu rammer prisstigningerne ikke dem, der allerede har de billige mobilabonnementer, men teleselskaberne vil også forsøge lokke dem til at vælge noget lidt dyrere med lidt mere i pakken. Arkivfoto: Iris/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Prisstigningerne på mobilabonnementer er langt bredere end hidtil påagtet. Indtil nu har syv teleselskaber fjernet deres abonnement til under 100 kroner om måneden.

De TDC-ejede selskaber Telmore, YouSee og Fullrate, Telia og Telias Call Me og DLG samt Telenor har alle mellem august og oktober fjernet de billigste abonnementer, viser en analyse, som prissammenligningsfirmaet Samlino har foretaget.

Den over ti år lange mobilpriskrig i Danmark har kostet teleselskaberne milliarder af kroner, og nu forsøger de at forbedre deres økonomi ved at fjerne de billigste abonnementer for nye kunder og i stedet lægge lidt ekstra i de næstbilligste abonnementer for dermed at få danskerne til at vælge et lidt dyrere abonnement.

Gennemsnitsprisen hos de 11 største stiger

»Der har længe eksisteret hård konkurrence på telemarkedet, og det har presset priserne på mobilabonnementerne helt i bund. Vi begynder dog for alvor nu at se, at mange af teleselskaberne kommer med en modreaktion på den hårde priskonkurrence og sætter prisen på de billigste abonnementer til 99 kroner om måneden op til 109 kroner om måneden. Faktisk har hele syv teleselskaber fjernet deres mobilabonnementer til under 100 kroner om måneden inden for de seneste tre måneder, og gennemsnitsprisen på de 11 største teleselskabers mobilabonnementer er steget fra august til november,« siger Robert Juul Glæsel, partner i Samlino.

I denne uge gik også det »3«-ejede Oister med op, så det billigste abonnement dér nu koster 89 kroner mod tidligere 79 kroner. Til gengæld er der lagt mere i pakken, som nu er vokset fra 12 til 15 timers tale og fra 12 til 15 gigabyte data om måneden.

For teleselskaberne er det oftest en gratis omgang at lægge mere indhold i mobilpakkerne. De færreste almindelige brugere kan nå at bruge al den tale og data, som de har til rådighed hver måned.

Billigste abonnementer er uden ekstratjenester

Ifølge Samlinos undersøgelse vil man lige nu kunne få mest tale for under 100 kroner om måneden ved at vælge det Telenor-ejede CBBs abonnement med fri tale og 12 gigabyte data til 99 kroner om måneden. Er vægten på data, ligger det ligeledes Telenor-ejede Bibob i front med et abonnement med 16 gigabyte data og ti timers tale til 99 kroner hver måned.

»Fælles for mobilabonnementerne til 99 kroner er dog, at man ikke får ekstra indholdstjenester med. Har man et stort forbrug af indholdstjenester som HBO og Spotify, kan det være en god ide at se sig om efter et abonnement til en højere pris. I dette tilfælde hænger indhold og pris nemlig sammen,« siger Robert Juul Glæsel fra Samlino.

Særlige børneabonnementer er ikke med i Samlinos sammenligning.

Det var netop mobilpriskrigen, der fik Telia og Telenor til at ville fusionere i Danmark, men EU-Kommissionen sagde stop af frygt for, at priserne ville stige, hvad de nu alligevel gør, når Telia og Telenor tilsammen blev lige så store som TDC på mobilområdet med hver omkring 41 procent af det danske marked. »3« sidder på omkring 14 procent.