Endnu et shoppemekka rammer Storkøbenhavn: Så stort bliver det

Om godt et år får københavnerbydelen Vanløse et helt nyt midtpunkt i form af butiks- og boligkomplekset »Kronen Vanløse«. Allerede på nuværende tidspunkt er 65 pct. af de 75 kommende butikker udlejet.

»Kronen Vanløse«, som centeret er opkaldt efter den gamle margarinefabrik Kronen på Jyllingevej, bliver på 59.000 kvadratmeter, og bliver en samling af 75 dagligvare-, indretnings- og modebutikker samt restauranter, cafeer og rekreative områder i stueetagen og på første sal, mens der på anden, tredje og fjerde etage bliver moderne beboelse. Fold sammen
Læs mere

Rødovre Centrum og Frederiksberg Centret får en ny konkurrent, når de 177.000 københavnere i Vanløse og nærmeste omegn i efteråret 2017 får et helt nyt indkøbsmekka klos op ad Vanløse S-tog- og metro-station.

»Kronen Vanløse«, som centeret er opkaldt efter den gamle margarinefabrik Kronen på Jyllingevej, bliver på 59.000 kvadratmeter, og bliver en samling af 75 dagligvare-, indretnings- og modebutikker samt restauranter, cafeer og rekreative områder i stueetagen og på første sal, mens der på anden, tredje og fjerde etage bliver moderne beboelse.

Bag projektet står den pan-europæiske ejendomsforvalter, Tristan Capital Partners og Solstra Capital Partners, som er ejere og bygherrer på projektet. De overtog i december 2014 spøgelsesbyggegrunden, hvor byggeriet af butikscenterprojektet Galleria var gået totalt i stå.

Solstra er blandt andet kendt som nuværende ejer af Bella Center på Amager og tidligere ejer af Magasin du Nord og Illum. Og bag Solstra står ejendomsinvestoren Oscar Crohn.

»Vi skaber med 'Kronen Vanløse' et nyt, moderne centrum i hjertet af Vanløse, som kommer til at blive enten hjem eller arbejdsplads for rigtig mange mennesker i fremtiden. Men måske vigtigst af alt, så håber vi, at det med den centrale placering og det brede udvalg af butikker og restauranter bliver et naturligt samlingspunkt i det daglige for alle byens borgere,« skriver Oscar Crohn i en pressemeddelelse, hvor bygherrerne oplyser, at man allerede på nuværende tidspunkt har udlejet 65 pct. af butikkerne.

Blandt lejerne er Føtex, H&M og boligindretningskæden Sinnerup.

Centerets design og indretning er udført af Leonard Design Architects fra London. Og den 14.000 kvadratmeter store boligdel har Sangberg Architechts æren for.

Bygherrerne regner med at centeret til sin tid vil få 4,3 millioner besøgende om året. I de økonomiske kalkuler indgår det, at Vanløses befolkning vil være vokset med 15-20 pct. i 2020, og at Vanløse-borgerne, vil flytte en stor del af deres indkøb af udvalgsvarer til deres nærområde i modsætning til i dag, hvor det primært er dagligvarer, de handler lokalt.