Endnu et rekordår for banker i sigte

Bankerne kan formentlig synge videre på den samme sang, som de har sunget i de senere år: Money, Money, Money.

Der er tilsyneladende ikke grænser for, hvor mange penge bankerne kan tjene. Efter en ubrudt række af rekorder i den seneste håndfuld år er der udsigt til, ja, endnu et rekordår.

Opjusteringerne fra sektoren er kommet som perler på en snor og varmer dermed op til endnu en rekordgod regnskabssæson til tonerne af Money, Money, Money.

Overfor RB-Børsen vurderer bankekspert Bjarne Jensen fra BJ Consult, at 2006 tegner til at overgå alle forventninger, når regnskaberne bliver offentliggjort fra slutningen af februar.

"2005 var også et exceptionelt godt år, og det man ikke troede ved årets begyndelse kunne lade sig gøre, det har så vist sig at indeholde endnu en rekord," siger Bjarne Jensen til RB-Børsen.

Succesen skyldes først og fremmest, at kunderne i større omfang handler med værdipapirer og køber fast ejendom.

"Der er en pæn vækst i bankernes gebyrprovisioner. Det har ikke noget at gøre med, at bankerne er blevet nogle gebyrgribbe eller noget andet pladder, som var fremme for nylig. Det har noget at gøre med, at der bliver handlet nogle flere værdipapirer og optaget og omlagt flere realkreditlån. Det smitter direkte af på bankernes indtjening," siger Bjarne Jensen.