Endnu et rejseselskab bukker under

Selskabet bag Ving Tours, der blev kritiseret for at efterligne Spies, er gået konkurs.

Der gik ikke lang tid, før rejsebureauet Ving Tours gik konkurs. Siden selskabet dukkede op på markedet i begyndelsen af året har der været modvind.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares

Under et år nåede selskabet at eksistere. Det var skuespilleren Robert Hansen, der skulle sælge rejserne. Han dukkede flittigt op på TV, i reklamer, aviser og på nettet. Men nu er rejseselskabet Ving Tours gået konkurs.

Det skriver branchesitet Check-in.dk.

Ving Tours havde problemer fra begyndelsen af. Spies anklagede den nyetablerede rejsearrangør for at låne lidt for meget fra den gamle spiller i branchen.

Ving Tours slogan var der for eksempel hård kritik af. »Smil, rejs og vær glad« lå lidt for tæt op af »Spies, rejs og vær glad«. Og også navnet hævdede Spies var lidt for kreativt. »Ving« var nemlig en del af Spies' navneportefølje, dengang Ving Rejser eksisterede som et separat brand hos Spies.

Plagiatet fik Spies til at anlægge en sag mod selskabet for at bruge navn og slogan.

Ving Tours valgte dagen før afgørelsen i begyndelsen af marts at trække navnet tilbage og i stedet kalde sig V. T. Holding Aps. En anden navneløsning blev aldrig fundet. Selskabet kom aldrig rigtig i gang, før konkursen kom snigende.

Navnet var ikke det eneste, der blev skiftet ud. Ledelsen fik også en tur hen over sommeren, hvor direktør Tom Hansen forlod posten. BT har tidligere på året beskrevet, at Tom Hansen og hans to brødre har tætte relationer til rockergruppen Bandidos, og familien har været mistænkt for bedrageri og været i politiets søgelys.