Endnu et dansk IT-selskab solgt til udlandet

Hollandske Sentia køber Jaynet for et ukendt beløb. Stifterne fortsætter.

Jaynet, som har hovedkontor i Glostrup, er blevet købt af et hollandsk selskab. Foto: Jaynet Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Under et døgn, efter at den svenske kapitalfond EQT Infrastructure købte den danske internetgigant GlobalConnect, er nu også IT- og telefoniselskabet Jaynet og netdataselskabet Solido Hosting blevet solgt.

Det er det hollandske Sentia, som ønsker at få bedre fat i markedet for internetbaserede tjenester og salg af serverplads i Danmark og derfor fra begyndelsen af 2017 overtager alle aktiviteter i Jaynet, der er stiftet i 2000 og har sit datacenter i Glostrup. Solido Hosting har hovedsæde i København.

Købsprisen holdes hemmelig, men Sentia, der er stiftet i Amsterdam i 1999 og i dag beskæftiger 250 medarbejdere, planlægger at øge omsætningen i Danmark til op mod 500 millioner kroner.

Ejerne fortsætter i nyt selskab

Jaynets ejerkreds består af administrerende direktør Michael Meister og Jakob Kjærgaard, mens Christer Hasse ejer Solido Hosting. De har alle solgt deres ejerandele og geninvesterer en stor del i det nye selskab, hvor de alle fortsætter med Michael Meister som administrerende direktør for Sentia Danmark.

»Vi forventer, at vores nuværende årsomsætning på samlet godt 130 millioner kroner vil vokse yderligere. Det vil ikke overraske mig, hvis vi når en omsætning på op mod 500 millioner kroner om fem år,« siger Michael Meister i en pressemeddelelse om opkøbet.

Jaynet havde i 2015 et bruttoresultat på 37,9 millioner kroner og et driftsresultat (EBITDA) på 14,9 millioner kroner.

Sentia er en del af koncernen Intelligent NV, som 19. december købte danske DanDomain med hovedsæde i Randers. DanDomain er en af de største netudbydere i Danmark med 75.000 kunder og med Ronnie Bach Nielsen som administrerende direktør. DanDomain blev startet i 1999 og har 70 ansatte.