Endnu et dårligt kvartal for Stine Bosse og Tryg

Regnskabet for årets tredje kvartal er som ventet en temmelig ærgerlig affære. (Opdateret 17:53)

Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ikke godt nok. Tryg leverer i årets tredje kvartal  et forsikringsteknisk resultat på 74 millioner kroner. Det rammer stort set analytikernes konsensusestimater, men er i forhold til samme periode sidste år  langt fra noget at juble over. Dengang var resultatet 397 millioner kroner.Resultatet før skat faldt fra 717 millioner kroner i til 369 millioner kroner i årets tredje kvartal, og det var det forsikringstekniske resultat, som var en stor del af grunden. Resultaten blev nemlig hele 323 millioner kroner lavere.

Skybrud driller

Sensommerens voldsomme skybrud smitter af på Trygs resultat, fordi det var med til at få erstatnignsudgifterne til at stige i tredje kvartal 2010.

De samlede erstatningsudgifter udgør således 4 milliarder kroner mod 3.3 milliarder kroner i samme kvartal 2009.

Heller ikke forsikringsselskabets såkaldte combined ratio, som viser administrationsomkostninger og erstatninger i forhold til præmieindtægter, er prangende. Jo højere combinend ratio, jo dårligere en forretning er det altså for selskabet, og set i det lys er Tryg langt fra godt kørende.

"Combined ratio på 99,2 i forhold til 92,0 i samme periode sidste år er ikke tilfredsstillende. Combined ratio var især påvirket af flere forhold i Danmark som skybrud og øgede erstatningshensættelser," skriver Tryg i kvartalsregnskabet.