Endnu en Vestas-fabrik besat

Protesterne som følge af lukningen af en Vestas-fabrik på den britiske ø Isle of Wight spreder sig nu til endnu en fabrik.

Foto: Claus Fisker
Det er ved at udvikle sig til et regulært PR-mareridt for den danske vindmøllefabrikant Vestas, at de vil lukke en fabrik på den bristiske ø Isle of Wight.

Siden den 20. Juli har 11 ansatte på Vestas fabrik i Newport på Isle of Wight besat fabrikken, som Vestas ønsker at lukke. En lukning der vil føre til fyringen af mere end 600 ansatte.

Her til morges tog udviklingen på Isle of Wight en ny retning, da en gruppe af miljøaktivister besatte en anden Vestas-vindmøllefabrik i byen Cowes, ligeledes på Isle of Wight.

Miljøaktivisterne har besat taget af fabrikken og nægter at flytte sig, før lukningen af fabrikken i Newport bliver aflyst. De protesterende kommer fra en gruppe kaldet Climate Camp og fra fagforbundet Rail, Matitime and Transport. Det oplyser den engelske avis The Guardian.

Moralsk opbakning
For de oprindelige 11 protesterende er den nye demonstration en vigtig moralsk opbakning:

”Det er godt at vide, at der er andre, der også er villige til at kæmpe for de grønne jobs,” siger Ian Perry, en af protestanderne ved Newport, til The Guardian.

Ifølge en talsmand fra den nye gruppe af protestranter vil besættelsen af Vestas-fabrikken i Cowes vare ved, indtil de fyrede er genansatte og lukningen af fabrikken bliver annulleret.