Endnu en teenager anholdt i stor hackersag

Fjerde arrestation efter hackerangreb mod bredbåndsselskab.

Foto: LEON NEAL. Millioner af kunders data blev kopieret ved et hackerangreb mod det britiske bredbåndsselskab TalkTalk. Arkivfoto: Leon Neal, AFP/Scanpix
Læs mere
Fold sammen

Britisk politi har arresteret en fjerde person i en stor sag om hackerangreb mod bredbåndsselskabet TalkTalk, som fik frastjålet flere end 20.000 kunders bankoplysninger.

En 16-årig dreng fra Norwich i det østlige England blev tirsdag anholdt og hans hjem gennemsøgt af Scotland Yard. I lørdags blev den 20-årig mand fra Staffordshire i det centrale England anholdt, kort efter at en 16-årig dreng fra det vestlige London og en 15-årig dreng fra Nordirland blev taget af politiet. De tre sidste er løsladt igen mod kaution.

TalkTalk, som både sælger bredbånd, TV, mobil- og fastnettelefoni, meddelte for en uge siden, at der havde været hackere på uindbudt besøg, og at op mod fire millioner kunders personlige oplysninger kunne være stjålet. Siden er mængden af stjålne oplysninger nedjusteret.

Omkring 21.000 bankkontonumre er ligesom 1,2 millioner kunders e-mailadresser, navne og telefonnumre blevet kopieret, skriver nyhedsbureauerne.

De fire er anholdt i forbindelse med et angreb 21. oktober på TalkTalks netsted.

Det er tredje gang i år, at TalkTalk har haft hackere på besøg.

Også den britiske mobilgigant Vodafone har haft ubudne gæster. Hackere trængte ind og fik adgang til 1.827 kunders konti i sidste uge. Vodafone siger, at hackerne også har fået kundernes navne og mobiltelefonnumre samt oplysninger om bankkonti ved angrebet, som fandt sted torsdag i sidste uge. Derimod har hackerne ikke stjålet oplysninger om folks kreditkort.