Endnu en streamingtjeneste sætter prisen op

Viaplay hæver månedsabonnementet på film og serier med ti kroner - ligesom Netflix ... og YouSee ...

Op med pengepungen! Det bliver dyrere både at se TV og streame fremover. Arkivfoto: Shutterstock/Scanpix Fold sammen
Læs mere

Det bliver ikke kun dyrere at se TV. Også streamingtjenesterne sætter priserne op.

Viaplay, som med både TV-kanaler og film har en markedsandel i Danmark på 21 procent og dermed ifølge analysefirmaet Wilke er den fjerdemest brugte streamingtjeneste herhjemme, har netop sat prisen op med 10 kroner til 99 kroner om måneden for nye kunder til film- og serietjenesten. Det sker med virkning fra 20. september. De, der allerede har et Viaplay-abonnement får først prisstigningen til december.

Sporten bliver ikke dyrere - kun hos YouSee

Begrundelsen fra Viaplay, der ejes af den svenske MTG-koncern, er de store investeringer i egne serieproduktioner, som kun kan ses på tjenesten, samt en generel udvidelse af repertoiret af både serier og film.

»I løbet af året har vi tilføjet rekordmange serier og film af høj kaliber og tilbyder nu et endnu større udbud end nogensinde. For at bibeholde det høje niveau af store og velkendte titler, hæver vi prisen på vores serie- og filmpakke,« lyder det fra Viaplay, som understreger, at der »på nuværende tidspunkt« ikke er planer om at hæve priserne på sportspakkerne.

Det TDC-ejede YouSee, der er Danmarks største TV- og internetleverandør, sætter fra årsskiftet prisen på TV-pakken og internetforbindelsen op med 10-20 kroner for hver af delene med begrundelsen, at især rettighederne til sportsprogrammer er blevet skruet kraftigt op.

Netflix og Playstation også sat op i pris

For en uge siden blev også prisen på Netflix' danske kunder med abonnement til enten HD- eller ultra-HD-kvalitet sat op med ti kroner til henholdsvis 99 og 129 kroner om måneden, mens grundabonnementet fortsat koster 79 kroner.

I sommerferien steg årsmedlemskabet for adgangen til at spille Playstation hos Sony fra 375 til 450 kroner, mens kvartalsmedlemskabet steg fra 159 til 190 kroner.

TV 2 Play, som er TV 2s kanaler og programmer gjort tilgængelige over en internetforbindelse med mulighed for både at kikke med live og senere i arkiv, lancerede for to uger siden en særlig udgave, hvor man - 30 kroner billigere end det sædvanlige abonnement - kan se med mod at få vist reklamer, som man ikke kan spole forbi, før det meste indhold.

TV 2 Play bruges af 19 procent af danskerne er er dermed den femtemest brugte streamingtjeneste efter DR, YouTube, Netflix og Viaplay.