Endnu en storaktionær i TDC

Udenlandske selskaber har den seneste måned købt stort op i det danske teleselskab.

Udenlandske investorer køber op i danske TDC. Arkivfoto: Kim Haugaard, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Haugaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For tredje gang på få uger har en udenlandsk investor købt så meget op i TDC, at Danmarks største teleselskab har fået endnu en storaktionær.

27. februar har TDCs største aktionær, Capital Group Companies, på vegne af Capital Income Builders  (CIB) købt aktier op, så CIB nu ejer 5,1294 procent af den samlede aktiekapital og de samlede stemmerettigheder i TDC. CIB ejer nu 41,6 millioner aktier, oplyser TDC i en fondsbørsmeddelelse.

Capital Group Companies øgede i februar sin egen ejerandel fra over 10 procent af aktierne i TDC til nu 15,322 procent af den samlede aktiekapital og de samlede stemmerettigheder. Og 24 februar købte det amerikanske investeringsfirma Thornburg Investment Management op, så det ejer 5,02 procent af TDC.

Flere end 41.000 aktionærer

To andre - begge amerikanske - virksomheder ejer mere end fem procent af den danske telegigant. Det er Bank of New York Mellon Corporation og Massachusetts Financial Services Company, som begge har været TDC-aktionærer i mange år.

Når et selskab ejer mere end fem procent af aktiekapitalen og stemmerettighederne, skal man lægge kortene offentligt på bordet og tilkendegive sig.

TDC havde ved udgangen af 2014 flere end 41.000 aktionærer, som ifølge TDCs årsrapport »omfatter danske og internationale, institutionelle investorer samt danske private inevstorer og TDC-medarbejdere«.