Endnu en Scandlines chef går fra borde

Økonomidirektør Uwe Bakosch forlader nu Scandlines, kort efter at salget af rederiet er faldet på plads.

Ud fra devisen »alle gode gange tre« bør lederflugten fra rederiet Scandlines nu stoppe. I går meddelte rederiet, at endnu en topchef, denne gang økonomidirektøren, forlader broen.

»Bestyrelserne i Scandlines AG-Gruppen har på gårsdagens møde besluttet at imødekomme økonomidirektør Uwe Bakosch ønske om at fratræde sin stilling med udgangen af juli 2007,« lyder det i en pressemeddelelse.

Økonomidirektørens farvel er det tredje af slagsen siden marts, hvor daværende adm. direktør Peter Grønlund pludseligt opsagde sin stilling. Det skete, mens det langstrakte salg af det dansk-tyske rederi efter flere års tovtrækkeri mellem ejerne, den danske stat og tyske Deutsche Bahn, endnu ikke var afsluttet. To måneder senere sagde informationschef Gert Jakobsen farvel efter ti år i rederiet.

Anstrengt forhold
Det har længe været kendt, at Uwe Bakosch og den tidligere adm. direktør, Peter Grønlund, havde et anstrengt forhold - og at bølgerne til tider har gået højt i selskabets ledelse. For eksempel har de danske bestyrelsesmedlemmer på et tidspunkt krævet den tyske økonomidirektørs afsked, idet han uden tilladelse fra bestyrelsen og uden topchefens viden havde ophævet et forbehold for køb af to færger til rederiet.

Samtidig oplyser kilder tæt på parterne, at den tyske bestyrelsesformand Jürgen Heyer på et tidspunkt opfordrede Uwe Bakosch til at optage alle sine samtaler med Peter Grønlund på bånd.

I juni faldt salget af rederiet endelig på plads, da et konsortium bestående af den engelske kapitalfond 3i, den tyske ditto Allianz samt det tyske Deutsche Seerederei købte Scandlines for 11,6 mia. kr.

De nye ejere har udpeget tidligere SAS-topchef Jan Stenberg til ny formand for rederiets bestyrelse, mens de øvrige poster ventes at gå til repræsentanter for de nye ejere. Den formelle overtagelse af rederiet ventes til september.

Rederiets ledelse har ikke ønsket at kommentere økonomidirektørens exit, og det har ikke været muligt at få en kommentar fra de nye ejere.