Endnu en oliegigant høvler milliardbeløb af investeringerne

Oliegiganten Conocophillips slutter sig til rivalen Chevron og høvler et milliardbeløb af sine planlagte investeringer.

Foto: MIKE BLAKE

Det skriver Financial Times.

Conocophilips investeringsbesparelser er det seneste tegn på, at energiindustrien mener, at et opsving i oliepriserne stadig ligger et stykke ude i fremtiden.

Oliegiganten oplyser, at den nu planlægger at investere 7,7 mia. dollar i investeringer næste år. Det svarer til en reduktion på 55 pct. i forhold til 2014 og en nedgang på 25 pct. fra 2015's ventede udgifter.

- Vi lægger en driftsplan for 2016, der tager højde for de aktuelle forhold, som fortsat er udfordrende. Vi nedsætter kapital- og driftsomkostningerne markant, mens vi opretholder vores forpligtelse til sikkerhed og integritet omkring vores aktiver, siger Ryan Lance, bestyrelsesformand og administrerende direktør i Conocophilips, i en meddelelse.

Også rivalen Chevron har annonceret et investeringsbudget på 26,6 mia. dollar for 2016, hvilket er 24 pct. mindre end ventet. Årsagen er også her de fortsat lave oliepriser.

Af de 26,6 mia. dollar, som Chevron har planer om at bruge i 2016, skal hovedparten gå til udgifter til internationale olie- og gasefterforskninger og produktionsprojekter. Den næststørste andel skal gå til projekter i USA, herunder et skiferprojekt i Texas.

Conocophilips-aktien stiger torsdag med 2,5 pct. til 49,69 dollar, samtidig med at Chevrons aktie går 2,6 pct. frem til 89,91 dollar.