Endnu en lussing til Google Gadevisning

Google kan føje endnu sag til føljetonen om Google Gadevisning. Denne gang beskyldes internetmastodonten for at have krænket privatlivets fred.

Foto: DANIEL MIHAILESCU
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke mange uger siden, at Google red noget af stormen af i den storombruste sag om Google Gadevisning, hvor internetgiganten, udover at tage billeder af gader og stræder, også opsnappede fortrolige brudstykker af data fra borgernes trådløse netværk. Den amerikanske udgave af Forbrugerstyrelsen, US Federal Trade Commision (FTC) var rasende, men afsluttede imidlertid sagen med Google, som forsikrede, at selskabet ikke brugte eller vil bruge de opsamlede data

Men nu går FCC (The Federal Communications Comission) i stedet i kødet på Google. FCC vil undersøge, hvorvidt Google brød den amerikanske lovning, da den efterhånden verdensberømte fotovogn indsamlede kodeord, indhold i private mails eller information om de hjemmesider, som borgerne havde besøgt. Google har længe undskyldt sig med, at dataopsamlingen var utilsigtet, men centrale republikanere og demokrater i kongressen mener, at Google har forbrudt sig på paragraffen om beskyttelse af privatlivets fred.

Google Gadevisning er også kommet i modvind i Tyskland, Frankrig og Danmark. I den tyske sag har 244.000 tyske husstande således krævet at få billederne af deres hjem fjernet fra Googles gadeatlas Gadevisning, mens Datatilsynet i Danmark truede med at melde Google til politiet. Sagen blev imidlertid afsluttet, da Google henvendte sig til Datatilsynet og lovede at slette de ulovligt opsnappede databidder.