Endnu en kvinde snupper en CFO-post

Arlas nye finansdirektør, Natalie Knight, er seneste medlem af den eksklusive klub af kvindelige finansdirektører i store danske virksomheder.

Arla Foods glæder sig over udnævnelsen af Natalie Knight som ny koncern finansdirektør og medlem af koncernledelsen i Arla Foods fra januar 2016. PR-foto. Fold sammen
Læs mere

Det er sagt og skrevet før, at de burde være der. Men det er de bare ikke, kvinderne. Dem er ikke mange af på poster som administrerende direktører i store danske virksomheder. Det er mændenes domæne.

Pernille Erenbjerg i telekoncernen TDC er en af de få på CEO-posten i en af Danmarks førende virksomheder. Hun har i øvrigt tidligere været CFO i selskabet.

Men til gengæld er trenden er, at dygtige finanskvinder rykker ind på CFO-posterne.

Med amerikanske Natalie Knight som ny finansdirektør i mejeriselskabet Arla Foods, nupper endnu en kvinde en CFO-post i en af de største og mest kendte danske virksomheder.

Natalie Knight, der stammer fra Seattle i USA, har en international baggrund som næstkommanderende i sportssko-ikonet Adidas' finansafdeling.

Fra 1. januar gælder det jobbet som CFO i Arla, hvor Natalie Knight også får ansvaret for de juridiske funktioner og det globale IT-ansvar.

»Jeg glæder mig til at blive en del af denne velrenommerede virksomhed og det højt respekterede ledelsesteam. Og så ser jeg frem til at bruge min branderfaring i en virksomhed, der har en ambition om stærk vækst for sine brands,« siger Natalie Knight.

Hun er gift, mor til en datter på 11 år. I fritiden er Natalie Knight aktiv inden for løb og skiløb.

Hun har en bachelorgrad i business og tysk fra University of Arizona. Hun har 15 års erfaring med investor-relationer fra sin tid hos Bankgesellschaft Berlin, BASF og Adidas.

Herudover har Natalie Knight haft en stribe ledende økonomistillinger, herunder Vice President of Investor Relations og Mergers and Acquisitions, CFO for Adidas North America, der er koncernens største datterselskab. Hun har også været Senior Vice President for Brand and Sales Finance.

Blandt andre dygtige og skrappe finanskvinder er norskfødte Marianne Wiinholt i DONG Energy og svenske Marika Fredriksson i Vestas.

Også virksomheder som Bestseller, Nordea Liv & Pension, LeoPharma, Scandinavian Tobacco Group og Nordic Tankers har kvinder som finansdirektører.

I Bestseller hedder CFO'en Line Kaae, og i Nordea Liv & Pension er det Gitte Aggerholm.

Annette Sylvest Nielsen og Sissel Fjeldsted Rasmussen styrer finanserne i LeoPharma og Scandinavian Tobacco Group.

Og så skal vi selvfølgelig ikke glemme Nordic Tankers, hvor Henriette Schütze siden oktober sidste år har været finansdirektør og næstkommanderende på kommandobroen. Tidligere i karrieren var hun CFO i Georg Jensen.