Endnu en filmboss må gå efter anklager om sexchikane

Roy Price, der er chef for Amazon Studios, har tirsdag opsagt sin stilling i selskabet, efter at han i sidste uge blev offentligt anklaget for sexchikane af en af selskabets producere.

Roy Price, der er chef for Amazon Studios, har tirsdag opsagt sin stilling i selskabet, efter at han i sidste uge blev offentligt anklaget for sexchikane af en af selskabets producere. REUTERS/Kevork Djansezian/File Photo Fold sammen
Læs mere
Foto: Kevork Djansezian
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Først var det filmproduceren Harvey Weinstein, der måtte træde ud af bestyrelsen for sit eget filmselskab efter at være blevet beskyldt for sexchikane.

Nu er en anden amerikansk topfigur i underholdningsbranchen røget ud i kulden af samme årsag.

Det skriver The New York Times.

Roy Price, der indtil for nylig var øverste chef for Amazons tv- og filmselskab, har ifølge en talsperson for selskabet sagt sit job op.

Det sker som følge af, at den kvindelige tv-producer Isa Hackett har anklaget ham for upassende opførsel tilbage i 2015.

Roy Price skulle blandt andet på vej i en taxa til en firmafest gentagne gange have kommet med frække tilbud til Hackett.

Price blev i sidste uge suspenderet fra sin stilling, som han altså ikke længere bestrider.

Hacketts beskyldninger er blevet offentliggjort i et interview i magasinet Hollywood Reporter.

Hun har været tavs om Prices chikane indtil nu, men fik modet til at tale om det, efter at have læst andre kvinders beretninger om, hvordan de er blevet behandlet af mandlige chefer i underholdningsbranchen.