Endnu en dansker forlader Metro International

I går meddelte Per Mikael Jensen, at han forlader Metro International, og nu følger den danske journalist og tidligere chefredaktør David Trads efter sin landsmand.

Journalist David Trads har blandt andet været korrespondent i Washington. Nu forlader han sit job i Metro International.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Mediemanden David Trads forlader Metro International, og følger dermed i hælene på sin danske landsmand Per Mikael Jensen, som i går meddelte sit exit fra det internationale medieselskab.

Dermed blev det kun til et års arbejde for David Trads i rollen som ansvarlig for forretningsudvikling og indholdsproduktion hos Metro. Ifølge en statusopdatering på David Trads' egen Facebook-profil er det Metros nye strategi med et øget fokus på Latinamerika, der får den danske journalist til at trække stikket hos Metro.

»Metros bestyrelse skifter kurs med fuld fokus på Latinamerika, og hvis jeg skulle have fortsat, skulle vi have flyttet dertil,« skriver David Trads på Facebook.

Trads skriver endvidere, at han har været glad for at arbejde hos Metro og fremhæver samarbejdet med Per Mikael Jensen.

Og netop Per Mikael Jensens afgang efter seks år hos Metro er en medvirkende faktor til David Trads' beslutning om at forlade selskabet.

»Mit arbejde har været tæt relateret til Per Mikael, og når han rejser, er det mest naturligt, at jeg går med,« siger David Trads til MediaWatch.

David Trads har en alsidig karriere bag sig med stillinger som chefredaktør på Information og chefredaktør på Nyhedsavisen. Han har desuden været USA-korrespondent på Berlingske i godt tre år og fungerede i samme periode som vært på Radio24syv med programmet 'Globus USA.'

Hvad David Trads nu finder på at kaste sig over er stadig uvist, men han har, når han selv skal sige det, gode idéer i ærmet til nye projekter.

»Jeg er helt åben over for, hvad jeg nu skal lave. En fristende mulighed er selvfølgelig igen at igangsætte et nyt dansk medie - jeg har i hvert fald en rigtig god ide til et redaktionelt projekt, som jeg tror vil passe perfekt i Danmark,« skriver David Trads hemmelighedsfuld på Facebook. 

Per Mikael Jensen meddelte i går, at han forlader Metro med samme begrundelse, som David Trads giver i dag, nemlig Metros satsning på latinamerikanske markeder. 

Metro udgiver publikationer i over 100 større byer i 23 lande og har 18 millioner daglige læsere.