Endnu en brand i en Teslas S sender bil-aktien ned

Elbiler af modellen S fra Tesla er tre gange på fem uger brudt i brand. Det bliver straffet hårdt på børsen.

Billedet af den udbrændte Tesla S blev udleveret Tennessees myndigheder efter ulykken i onsdags Fold sammen
Læs mere
Foto: HANDOUT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I onsdags brød en af den luksuriøse amerikanske Tesla-elbiler i brand i Tennesee, USA, efter af bilen havde ramt noget affald på en vej. I følge Tesla, brød ilden ikke ud spontant, men som et resultat af ulykken. De to tidligere brande var også i forbindelse med ulykker.

Tesla aktie dykkede 7,5 procent i torsdag til 139,7 dollar efter et fald på 14 procent i onsdags efter et svagt regnskab, hvor virksomhed offentliggjorde et underskud på 38 mio. dollar i perioden juli til september.

Tesla har sendt et hold eksperter til Tennesee for at undersøge, hvad der skete i ulykken, og vil komme med yderligere information, når resultatet af undersøgelsen er klar, udtaler en talskvinde til BCC.

Analytikere siger, at selv om ildebrandene er opstået i forbindelse med ulykker, så er Teslas investorer bekymrede for, hvilke konsekvenser det vil få for elbilproducenten.

"For en virksomhed hvis aktiekurs er baseret meget eller mere på image frem for finanser, så er disse gentagne overskrifter meget skadelige," siger Karl Brauer, senior analytiker hos Kelley Blue Book, til BBC News.

Adam Jones fra Morgan Stanley siger, at risikoen for, at de amerikanske sikkerhedsmyndigheder vælger at starte en formel undersøgelse, kan vække bekymring, fordi det kan udløse højere omkostninger, skade Teslas image og forstyrre produktionen.

Den skandinaviske importør af Tesla S, som miljøminister Martin Lidegaard, har valgt som ministerbil, forventer ifølge FDM at levere 200 og 300 eksemplarer af elbilen i Danmark i år. Bilen koster i en typisk, kraftig version ca. 750.000 kr.

Teslas direktør, Elon Musk, har tidligere udtalt at elektriske biler er sikrere end konventionelle biler, skriver BBC.