Endnu en Apple-chef får sparket efter kort-fiasko

Apple søger nu hjælp udefra til at få selskabets kort-tjeneste på ret køl.

Apple har tidligere fyret Scott Forstall (billedet) for hans rolle i forbindelse med Apple Maps-fadæsen. Nu ryger den direkte ansvarlige for det team, som udviklede produktet, Richard Williamson. Fold sammen
Læs mere
Foto: STEPHEN LAM
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Apples katastrofale kort-tjeneste koster endnu en chef jobbet hos it-giganten. 

Denne gang er det Richard Williamson, den direkte ansvarlige for det team som udviklede Apple Maps, som har mistet jobbet, skriver Bloomberg. 

Fyringen er endnu ikke officielt meldt ud, men den kommer kort efter fyringen af en af Apples absolut topfigurer, Scott Forstall, som havde det ultimative ansvar for fadæsen, som gjorde Apple til grin i september og efterlod selskabet med en masse rasende kunder, som pludselig ikke kunne finde vej ved hjælp af deres iPhone.

Billedserie: Her er it-topcheferne, som røg ud i 2012
 
Det er den nye topchef med ansvar for blandt andet Apple Maps, Eddy Cue, som har fyret Williamson. Han har nu ifølge Bloomberg valgt at lede efter ekstern hjælp til at rette op på de fejlslagne kort. Cue er samtidig i gang med at lægge hårdt pres på kortlevarandøren TomTom for at få fikset det hav af fejl, som brugerne har kunne konstatere ved Apple Maps, herunder forkerte landemærker, fejlslagen rutevejledning og manglende vejvisninger til offentlig transport.

Problemerne er så alvorlige, at Apples topchef Tim Cook har måttet undskylde offentligt. 

Apples konkurrenter har straks set muligheden for at udnytte Apples svaghed på kortsiden. Nokia har allerede lanceret en kort-app til iOS kaldet Here, mens Google, som tidligere leverede kort til Apple, ifølge Bloomberg er i gang med at udvikle en ny app til iOS.