Endnu en amerikansk storbank betaler megabøde for svindel

Endnu en af de amerikanske storbanker må punge megabeløb ud i forbindelse med sager om svindel og uretmæssig overtaksering.

The Bank of New York Mellon Corp. building at 1 Wall St. is seen in New York's financial district March 11, 2015. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID

Denne gang er det Bank of New York Mellon Corp, som har indvilget i et forlig på 714 mio. dollar for at undgå yderligere anklager om overtaksering i forbindelse med valutatransaktioner for pensionskasser og andre kunder.

Blandt andet de føderale og regionale myndigheder i New York har beskyldt BNY Mellon for at love kunderne den bedst mulige eksekvering af deres valutatransaktioner, mens der i virkeligheden var tale om noget nær det ringeste kursniveau og de dårligste interbankrenter i løbet af de respektive handelsdage.

Samtidig benyttede BNY Mellon sig af den langt bedre priser på spormarkedet til egen gevinst, mens banken sideløbende profiterede på spreadet mellem købs og salgspriserne.

Sagen startede efter en whistleblower indgav en klage i 2009 og hævdede, at BNY Mellon havde tjent 2 mia. dollar over ti år gennem de påståede valuta-bedrag.

Så sent som i sidste måned kom det frem, at BNY Mellon det ville tage en 598 mio. dollar afskrivning i forbindelse med sagerne.