Endnu en Alzheimers-rival skrottes

Dårligt nyt for store medicinalselskaber er måske godt nyt for Lundbeck.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det amerikanske medicinalselskab Bristol-Myers Squibb har valgt at indstille udviklingen af en ny Alzheimers-medicin. Det sker efter de mellemste kliniske studier floppede, idet midlet, Avagacestat, ikke havde den ønskede effekt, skriver flere medier med henvisning til en pressemeddelelse mandag aften.

Bristol-Myers Squibbs beslutning følger i hælene af Pfizer og Janssen Pharmaceuticals beslutning tidligere i år om at stoppe deres og irske Elans fase 3-udviklingsprogram med lægemiddelkandidaten Bapineuzumab. Også Eli Lilly er løbet ind i vanskeligheder med sin lægemiddelkandidat, Solanezumab, men analyser af de afsluttende fase 3-studier tegner trods alt så lovende, at Eli Lilly fortsat håber at lykkes med midlet. Det vil dog kræve nye studier.

Herhjemme har Lundbeck i maj annonceret positive fase 2 resultater for sit Alzheimershåb, LU AE58054, og selskabet leder efter en partner til de 1 mia. kr. dyre fase 3-studier. Flere selskaber har ifølge Lundbecks topchef Ulf Wiinberg vist interesse for en aftale - en interesse, som ikke blev mindre, da Pfizer skrottede sit projekt, oplyste direktøren i august.