Endnu en advokat inhabil i EBH-sag

I EBH-sagen, hvor otte tidligere bankfolk er tiltalt for kursmanipulation, er en af forsvarsadvokaterne nu blevet erklæret inhabil. Tidligere er en af anklagerne blevet udelukket fra sagen på grund af inhabilitet.

Den tidligere direktør i EBH-Bank Finn Strier Poulsen er blandt de tiltalte i sagen om kursmanipulation, mandatsvig og bedrageri i Retten i Hjørring, hvor reserveforsvareren nu er blevet erklæret inhabil. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Endnu en advokat har måttet forlade retslokalet i Retten i Hjørring, hvor otte tidligere bankchefer fra EBH Bank, Morsø Sparekasse og Sparekassen Kronjylland er tiltalt for kursmanipulation, mandatsvig og bedrageri.

Tidligt i forløbet blev en af anklagerne fra Bagmandspolitiet (SØIK) sat ud af spillet ved at blive erklæret inhabil, og nu er en af forsvarsadvokaterne ligeledes blevet erklæret inhabil.

Det skriver Nordjyske.

Der er tale om advokat Bjarne Damm Johansen, der var reserveforsvarer i sagen. Ifølge Nordjyske var det advokaten selv, der på et retsmøde tirsdag gjorde opmærksom på, at der kunne stilles spørgsmålstegn ved hans habilitet.

Det skyldes, at én af Bjarne Damm Johansens kolleger i advokatfirmaet HjulmandKaptain er advokat i en voldgiftssag, hvor den tidligere underdirektør i Sparekassen Kronjylland Ove Knudsen er modpart. Ove Knudsen er samtidig én af de otte tiltalte i EBH-sagen.

Efter enighed mellem forsvarerne, anklagemyndigheden og retten blev Bjarne Damm Johansen derefter erklæret inhabil.

Som reserveforsvarer i sagen kunne Bjarne Damm Johansen være kommet i den situation, at han skulle afløse en af forsvarsadvokaterne, hvis denne skulle blive forhindret i at møde frem til et retsmøde.

I så fald kan det med denne udelukkelse af Bjarne Damm Johansen nu risikere at give problemer for gennemførelsen af retssagen, skriver Nordjyske.