En virksomhed der tager ansvar

Vognmandsvirksomheden Leif M. Jensen A/S i Glostrup blev vinder af Region Hovedstaden i kampen om at blive Årets Transport Virksomhed 2008.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En transportvirksomhed i særklasse, som tager ansvar blandt andet med både en sikkerhedspolitik og miljøpolitik.

Det var blandt årsagerne til at dommerkomiteen bag Årets Transport Virksomhed 2008 valgte Leif M. Jensen A/S i Glostrup som kandidat for Region Hovedstaden.

- Vi har lagt vægt på væsentlige forhold, som gør virksomheden til noget særligt i transportsammenhænge, sagde konsulent Søren Christiansen, DTL, da sløret for vinderen blev løftet på regionsmødet, der blev holdt hos Applus i Hillerød i går aftes.

Glostrup virksomheden, der er stiftet tilbage i 1942 for at køre med tørv, har udviklet sig stærkt de senere år. Det daglige arbejde handler i al væsentlighed om registrerings af kloakledningernes tilstand via TV overvågning - og udbedring af skader samt slamsugning. Man har også sin egen IT-afdeling.

I flere tilfælde har man i samarbejde med konsulentfirmaet COWI og med DANIDA arbejdet med konsulentbistand på kloakfronten flere steder i verden.

Kommunerne har oftest konsulenter til at checke tilstandsrapporterne, som blev udarbejdet over kloakerne – men rapporterne er ikke altid fyldestgørende. Hos Leif Jensen udviklede man derfor et system, hvor man tilpassede systemerne til, hvad kommunerne kunne ønske – og det betød, at man fra Leif M. Jensens side kunne spare kommunen for både tid og penge. Hvor man før afleverede 20 ringbind med resultaterne fra en undersøgelse af 20 km kloakledninger, giver man kommunen et USB-stik - med alle oplysninger efter GIS-systemet (Geografisk Informationsssystem) inklusive videooptagelser, så det er lige til at gå til for entreprenøren, som efterfølgende skal udbedre skaderne.

Glostrup virksomheden har på grund af denne ekspertise til dato altid har været indbudt og godkendt til prækvalifikationsrunder.

Anker M. Jensen lægger heller ikke skjul på, at man nok er den dyreste i branchen – men at man til slut ofte er 50 procent billigere end andre herhjemme - fordi man er hurtig og har det rigtige udstyr – og veluddannede medarbejdere, der kender ordet disciplin.