En svær, men nødvendig beslutning

Dagrofas koncerndirektør, Per Thau, tror, at den nye butiksstruktur kan sætte en prop i de store underskud, Dagrofa har præsenteret i årevis. Butiksåbninger kommer formentlig på tale i det kommende år.

Foto: Kasper Palsnov. Koncernchef i Dagrofa, Per Thau.
Læs mere
Fold sammen

Når de sidste Meny-butikker slår dørene op i slutningen af maj, betyder det samtidig, at SuperBest og Eurospar lukker dørene én gang for alle. Chefen for alle kæder, Dagrofas koncerndirektør, Per Thau, fortæller, at det har været en svær, men nødvendig beslutning at nedlægge de to kendte kæder.

»Feedbacken fra vores kunder siger, at alle landets butikskoncepter ligner hinanden for meget. Derfor har vi med Meny forsøgt at skabe et fødevaremarked, som er et reelt alternativ,« siger Per Thau.

Foruden Meny ejer Dagrofa blandt andet discountkæden Kiwi og de mange lokale Spar-butikker. De seneste år har Dagrofa præsenteret underskud på underskud. Seneste regnskab viste et resultat på minus 318 millioner kroner før skat.

Skal sikre vækst

Det dårlige resultat skyldes blandt andet investeringer i Meny, som Per Thau forventer, at man nu vil høste frugterne af.

»Nu har vi den struktur, som vi gerne vil have i Dagrofa. Meny er et af de tiltag, som skal være med til at sikre vækst.«

Han håber, at kunderne vil opleve, at Dagrofa nu har to meget forskellige tilbud inden for dagligvaremarkedet.

»Vi skærper profilerne med Kiwi som klar discount på den ene side og Meny som fremtidens fødevaremarked på den anden,« siger koncernchefen og tilføjer, at især Eurospar lå i en ugunstig position, hvor det hverken var discount eller supermarked.

I første omgang åbner Dagrofa 119 butikkeri Danmark. Men flere kan være på vej, de kommende år, fortæller Menys kædedirektør, Jørgen Nielsen.

Over de kommende tre-fire år forventer han, at Meny vil tilføje mellem ti og 20 nye butikker til kæden.

»Vi skal have flere butikker i Københavnsområdet, og vi skal have bygget nogle i Trekantsområdet,« siger Jørgen Nielsen.

Der kan ifølge kædedirektøren blive tale om, at Spar-butikker udvides og bliver til Meny, at Dagrofa opfører nye butikker »fra bar mark«, eller at selvstændige købmænd skifter fra konkurrenterne.