En sejrsrunde under havet

MacArtney i Esbjerg, der løser højteknologiske opgaver, er kåret til vinder i Syd- og Sønderjylland.

Læs mere
Fold sammen

Virksomheden har endnu ikke bygget »Nautilus« eller andre berømte undervandsbåde gennem tiderne. Men det er vist kun et spørgsmål om tid for Esbjerg-baserede MacArtney, der løser højteknologiske opgaver under havets overflade, og som nu også kan kalde sig EY Entrepreneur Of The Year i Syd- og Sønderjylland.

»MacArtney Underwater Technology er et virkeligt godt eksempel på, at »Det Blå Danmark« er og kan meget mere end containerskibe,« sagde Carsten Collin, partner og direktør i EY Entrepreneur Of The Year, da han onsdag aften motiverede prisen ved kåringen i Kolding.

»De påtager sig opgaver fra olie- og våben-industrien til forskningsekspeditioner og løser udfordringer, der ikke findes eksisterende løsninger på. Det er innovation i højeste potens – MacArtney gør nærmest undervands-science fiction til virkelighed, og er i min optik den helt rigtige vinder af EY Entrepreneur Of The Year i regionen, siger Carsten Collin.«

Siden 1990 har direktøren i MacArtney heddet Niels Erik Hedeager. Entreprenøren Martin MacArtney var nemlig af den sjældne selvindsigtsfulde støbning, der erkendte, at han skabte mest værdi for virksomheden ved at være helt tæt på kunderne.

I 2002 går stifteren bort, og i knap syv år kører direktøren familievirksomheden, indtil han i 2009 headhunter den yngste af sønnerne, Marco MacArtney, til netop en stilling som salgschef.

Sønnen, der selv er ingeniør og iværksætter, sælger sin egen virksomhed og indvilliger i at træde ind i det verdensomspændende familieforetagende.

I Syd- og Sønderjylland er der i løbet af de sidste par år sket en fordobling af antallet af kvalificerede virksomheder, der lever op til kriterierne for at være med i konkurrencen. Den fremgang, som regionen oplevede sidste år, har for alvor bidt sig fast.

»Vi har oplevet en målrettet regional og kommunal satsning på øget vækst i Syd- og Sønderjylland samt et tæt samarbejde mellem kommunerne og deres virksomheder«, lyder forklaringen på succesen fra Ulla Brandt, Dansk Erhverv, der kalder Esbjerg-baserede MacArtney en visionær og innovativ virksomhed med et globalt udsyn.