En halv million kreditkort-numre stjålet

IT-kriminelle har stjålet mere end en halv million datasæt med kreditkort-oplysninger fra amerikanske Network Solutions, som hoster tusindvis af amerikanske webbutikker.

Foto: Jim Bourg
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis du har handlet hos amerikanske web-butikker i tidsrummet mellem den 12. marts og 8. marts og betalt med kreditkort, kan der være grund til at holde ekstra godt øje med dine kontoudtog. En af de helt store hosting-udbydere i USA, Network Solutions, fortæller nu at ukendte personer har smuglet ind hos 4.300 hostede butikker, hvor transaktionsdata er blevet kopieret i en periode på tre måneder.

Gerningsmændene har angiveligt fået fat i data om mere end en halv million transaktioner. Det er datasæt, som indeholder navn, adresse og kreditkort-numre samt andre data, der er indtastet i forbindelse med betalingen.

I flere amerikanske forbundsstater er der lovkrav om, at kunderne skal informeres i sådan et tilfælde. Der er også indrettet en infoside, der fortæller om datatyveriet. Network Solutions tilbyder en service, hvor kunderne kan få overvåget alle transaktioner med deres kort i de næste 12 måneder, så mulige uregelmæssigheder bliver opdaget. Men det gælder tilsyneladende kun for kunder i USA.

Det er uklart, hvad f.eks. danskere skal gøre som har handlet hos en internet-forretning der er hostet hos Network Solutions.