En gyser af et Nokia-regnskab venter

Den finske mobiltelefon- og netværksproducent, Nokia, offentliggør torsdag middag sit regnskab for andet kvartal, og det imødeses med spænding i markedet.

Foto: DADO RUVIC. I storbanken JPMorgan venter man positive tal fra finnerne og mener, at pilen peger i retning af, at Nokia styrker sin markedsandel på det vigtige smartphone-marked.
Læs mere
Fold sammen
»Der er lagt op til endnu et gyserregnskab, hvor fokus vil være på salget af de ordinære mobiltelefoner, som viste svaghedstegn i sidste kvartal, og på, hvorvidt der er kommet gang i salget af Lumia-telefonerne - de nye smartphones. Fokus vil også være på pengestrømmene efter opkøbet af netværksdelen Nokia Siemens Networks og driftsindtjeningen,« skriver Nordea i sin morgenrapport torsdag.

Banken henviser til, at Nokia i starten af juli offentliggjorde købet af Siemens' andel i joint venture-selskabet for 1,7 mia. euro, svarende til 12,7 mia. kr.

I storbanken JPMorgan venter man positive tal fra finnerne og mener, at pilen peger i retning af, at Nokia styrker sin markedsandel på det vigtige smartphone-marked.

»Baseret på det nuværende momentum estimerer vi, at Nokia vil guide imod et stigende smartphone-salg i tredje kvartal, medmindre salget i andet kvartal er ekstraordinært højt,« skriver JPMorgan i et notat.

I første kvartal skuffede Nokia markedets forventninger med et regnskab, der viste et væsentligt lavere antal solgte mobiltelefoner end ventet.

Torsdagens regnskab ventes offentliggjort omkring klokken 12.00.