En flirt – og en tur i gabestokken

Et superregnskab fra mediegiganten Egmont overskygger topchef Steffen Kraghs spegede flirt med kapitalfonden Axcel, hvor han sprang fra stillingen som ny topchef.

Steffen Kragh kunne i går præsentere et rekordregnskab i Egmont. Foto: Malte Kristiansen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Egmonts wonderboy, Steffen Kragh, har netop præsenteret det bedste regnskab nogensinde i mediekoncernens 136-årige historie. Egmont skovlede i 2014 penge ind.

Drømmeresultatet med en omsætning på 11,6 mia. kroner og en indtjening på knap en mia. kroner før skat vil givet styrke Steffen Kraghs position i Egmont.

Rekordregnskabet er et mesterstykke fra Egmonts 50-årige topchef, der ellers har fået en grim ridse i lakken i dansk erhversliv. Her glemmer man næppe lige med det første, hvad direktøren gjorde i januar. Årsagen er, at Steffen Kragh sprang fra en underskrevet kontrakt som ny leder af kapitalfonden Axcel, hvor han skulle afløse Christian Frigast på posten.

Egmonts administrerende direktør var så langt i forhandlingerne med Axcel, at der var skrevet kontrakt. Det menes, at han også havde nået at sige op i Egmont. Men han løb fra kontrakten og blev i Egmont, muligvis fordi han fik kolde fødder over at skulle have grundlæggeren af Axcel, Christian Frigast, med i et langsomt generations­skifte i Axcels ledelse.

I gabestokken

Egmont-bossen kom i mediernes gabestok. For det er meget usædvanligt, at en leder på Steffen Kraghs niveau underskriver en sådan kontrakt og så fortryder. Men det er lige så usædvanligt, at en tilknappet kapitalfond som Axcel derefter offentligt går ud og officielt bekræfter, at det er ham, der bryder kontrakten.

Axcel gjorde det antageligt, fordi Steffen Kragh havde fornærmet nestoren i kapitalfondenes verden i Danmark, Christian Frigast, og Axcel-bestyrelsen med formanden, Danfoss-topchef Niels B. Christiansen, i spidsen.

Med Egmonts flotte 2014-resultat er sårene formentlig snart helet i mediekoncernen, hvis de da ikke allerede er det. Da Steffen Kragh i 2001 blev udnævnt til topchef i Egmont, var det en overraskelse for de fleste. I befolkningen er han fortsat et næsten ukendt navn.

Men under den hyperaktive Steffen Kragh er Egmont blomstret op og er i dag Danmarks absolut største mediekoncern med 6.300 ansatte. Egmont ejer bl.a. Nordisk Film, TV 2 Norge, biografer, Lindhardt og Ringhof, undervisnings­forlag og PlayStation samt er udgiver af over 700 magasiner lige fra Anders And til Euroman og Alt for Damerne.

Blandt Krags succeser er Egmonts fire Minecraft-bøger. Disse fire guider til Microsofts computerspil – kultspil med over 100 mio. registrerede brugere – lå i øvrigt i 2014 på avisen The Guardians top 7-liste over solgte bøger til børn og unge voksne i Storbritannien.

Steffen Kragh, der er opvokset i Sakskøbing, vogter nidkært om sit privatliv i det indre København. Her bor han med hustruen Helle Kragh og to døtre.