Én dansker blandt de mest magtfulde finansfolk

Financial News har offentliggjort sin årlige top 100 over de mest indflydelsesrige personer på Europas kapitalmarkeder.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Esben Salling
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Som fondsdirektør i ATP forvalter Henrik Gade Jepsen næsten 500 milliarder kr. for danskerne. 

Det giver ham en placering som tredje mest indflydelsesrige pensionsmand i Europa, vurderer Financial News, der hvert år offentliggør en liste over på 100 mest indflydelsesrige, europæiske finanspersoner.

Se billederne: Europas mest magtfulde finansbosser

Ifølge Financial News overgås Henrik Gade Jepsens indflydelse kun af Guus Warringa fra hollandske APG og Mark Fawsett, der står i spidsen for britiske National Employment Savings Trust.

Henrik Gade Jepsen er ny på listen. Sidste år var det hans forgænger på ATP-topposten, Bjarne Graven Larsen, som toppede kategorien over de mest magtfulde pensionsfolk.I januar byttede han jobbet i ATP ud med en direktør-stilling i FIH Erhvervsbank og overlod ATP til Henrik Gade Jepsen, der var vicedirektør i ATPs fondsafdeling, hvor han blev ansat som obligationschef i 1999.


ATP opnåede et overskud på 5,1 mia. kr. i første kvartal. Financial News betegner den danske pensionskasse som en af Europas mest innovative investorer.

Øverst på den samlede top 100 ligger Mario Draghi, der den 1. november overtager jobbet som øverste chef for Den europæiske Centralbank efter Jean-Claude Trichet.


Henrik Gade Jepsen er uddannet cand.oecon. Og han har tidligere arbejdet i Danmarks Nationalbank, Den Internationale Valutafond og Realkredit Danmark.