Emirates tvunget til at finde nye piloter til USA-flyvninger

Nye indrejseregler til USA betyder, at flyselskaberne skal finde nye piloter.

Foto: KARIM SAHIB
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Emirates, verdens største langdistance flyselskab, har været tvunget til at skifte ud på piloter og kabineansatte, efter USA’s pludselige indrejseforbud mod borgere fra syv muslimske lande, skriver det britiske nyhedsbureau Reuters.

Emirates, der har base i Dubai, flyver dagligt til 11 amerikanske byer.

»De nødvendige ændringer i besætningssammensætningen er taget for at følge de seneste krav,« hedder det i en mail fra Emirates til Reuters.

Ændringerne kommer efter den amerikanske præsident Donald Trump suspenderede indrejsetilladelserne fra borgere fra Iran, Irak, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien og fra Yemen.

Beslutningen har skabt stor forvirring blandt luftfartsselskaberne, forklarer John Strickland, der er en uafhængig luftfartsekspert, over for Reuters.

»Jeg kan ikke komme i tanke om noget lignende. Det her bringer en blanding af administrativ forvirring og usikkerhed for rejsende ligesom det skaber oprationelle udfordringer og kompleksitet for flyselskaber, der skal planlægge deres program,« siger John Strickland.

Forbuddet gælder også for piloter og kabinepersonale, selvom de i forvejen skal ansøge om visum.

En talsmand fra Lufthansa siger, at det er for tidligt at sige om det tyske flyselskab bliver ramt. Men ifølge Nicoley Baublies fra det tyske kabinepersonales fagforening UFO skaber de nye regler stor forvirring.

»Lufthansa har altid haft meget diversificeret besætninger og med personale fra forskellige lande, men det betyder, at vi for første gang i årtier skal kigge på, hvor folk kommer fra,« skriver Baublies til Reuters.