Emiraterne stopper pengestrømmen til olieindustrien

Olieafhængige lande i Den Persiske Golf er kommet under pres fra Den Internationale Valutafond (IMF), der kræver, at landene reducerer deres økonomiske støtte til olieindustrien, der ligeledes skal reducere regionens samlede drivhusgasudledning og styrke staternes økonomi.

Emiraternes energiminister, Suhail al-Mazroui. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARWAN NAAMANI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ifølge IMF løber den økonomiske støtte til olieindustrien i de Forende Arabiske Emirater op på 7 mia. dollar, hvilket er en del af en samlede energistøttepakke der tilsammen udgør 6,6 pct. af landets BNP.

Det skriver Financial Times.

Olieprisernes kraftige fald, fra 100 dollar per tønde sidste år til den nuværende pris på 55 dollar per tønde, har presset de olieproducerende landes budgetter. For at kunne balancere sit budget skal de Forenede Arabiske Emirater have omkring 75 dollar per tønde olie, men landet bliver i disse hårde tider reddet af dets enorme oliereserver.

Emiraternes energiminister, Suhail al-Mazroui, har udtalt til Financial Times, at regeringen ønsker at opbygge en stærkere økonomi uafhængig af økonomiske støtteordninger til energisektoren. Suhail al-Mazroui forventer, at de tiltrængte ændringer vil give et incitament til at vælge offentligt transport og klimavenlige køretøjer, der blandt andet inkluderer hybrid- og elektriske biler.