Emirater forbryder brug af mobil-email

De Forenede Arabiske Emirater vil forbyde mobil-email tjenesten Blackbery, fordi myndighederne ikke kan aflytte tjenesten. Saudi Arabien vil også indføre et delvist forbud mod Blackberry-tjenesten.

De Forenede Arabiske Emirater vil forbyde Blackberry-mobiltjenesten, fordi myndighederne ikke kan læse brugernes krypterede emails. Fold sammen
Læs mere
Foto: STR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fra 11. oktober er det slut med at bruge den populære mobile email-tjeneste Blackberry i De Forenede Arabiske Emirater, skriver erhvervsavisen Financial Times.

Det skyldes, at selskabet Research in Motion, eller RIM, der står bag Blackberry-tjenesten ikke vil give myndighederne adgang til emails og beskeder, der er krypterede i systemet så myndighederne ikke umiddelbart kan aflytte trafikken.

Læs også: Google-censur i hele verden

Myndighederne afviser, at forbuddet, der vil ramme ca. 500.000 brugere, har noget med censur at gøre.

"Det handler om at følge reglerne, og vi beder ikke RIM om at gøre noget som de ikke allerede gør i udviklede lande eller såkaldte åbne lande rundt om i verden," siger Mohammed al-Ghanim, generaldirektør i emiraternes teletilsyn.

Saudi Arabien truer også med lukning

De saudiske telemyndigheder har også truet med at tvangslukke Blackberrys særlige messenger-tjeneste, også med henvisning til at myndighederne ikke kan følge med i den krypterede trafik, og det samme har Indien gjort. De indiske myndigheder har dog oplyst, at RIM i sidste uge indgik et kompromis, som ifølge myndighederne kan forhindre, at terrorister kan anvende Blackberry-tjenesten uden at blive opdaget.

Det annoncerede forbud mod Blackberry er ikke det eneste indgreb som arabiske telemyndigheder har foretaget. Eksempelvis er det ikke muligt at ringe fra Dubai, erhvervshovedstaden i emiraterne, til Israel.