Elselskaber mister 10.000 fiberkunder

To tabte retssager om fiberkunder koster Smile Content 10.000 kunder og 400.000 kr.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det lykkedes ikke for Smile Content at holde på de 10.000 fiber-kunder, som selskabet mistede, da Midtvest Bredbånd gik konkurs for godt et år siden.

I sidste uge afviste Fogedretten Smiles krav mod det norskejede Altibox, der nu er endeligt fri til at sende tv og indhold til de cirka 10.000 tidligere kunder hos Midtvest Bredbånd, som Altibox købte sig til i forbindelse med konkurssagen.

Smile Content, der stod for leveringen af tv til Midtvest-kunderne før konkursen, havde gennem to fogedsager forsøgt at få nedlagt forbud mod, af Altibox overtog tjansen som tv-leverandør til de berørte fiber-kunder. Både Altibox selv og konkursboet efter Midtvest Bredbånd var genstand for særskilte sager om fogedforbud.

Men både sagen mod konkursboet og mod Altibox er nu blevet afvist i retten, erfarer ComON.

Fogedretten har ikke alene afvist Smiles krav om at beholde leveringsaftalen med de 10.000 tidligere Midtvest-kunder. Smile får også lov at betale et klækkeligt beløb i sagsomkostninger: 200.000 kroner i forbindelse med både fogedforbudsagen mod konkursboet og sagen mod mod Altibox. Slutsum: Et minus for Smile på 400.000 kroner og 10.000 kunder.

ComON har bedt Smiles direktør Kim Wehrs om en kommentar. Han bekræfter udfaldet af retssagen men han har ikke umiddelbart noget at sige om sagen, siger han.

Smile Content er hovedhjørnestenen i elselskabernes nye fælles satsning om et samlet tilbud til kunderne. Jo flere kunder, elselskaberne kan samle, jo større stordriftsfordele – og dermed lavere priser – håber selskaberne at nå.