Elselskaber løber fra regningen

MidtVest Bredbånd, der ejes af seks elselskaber, er konkurs. Selskaberne har milliardformue, men lader kunder og skatteydere betale.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Seks midt- og vestjyske elselskaber har siden 2004 skudt mere end en milliard kroner i MidtVest Bredbånd. Nu er kassen tom. Gælden er på 120 millioner kroner.

MidtVest bredbånd går konkurs på onsdag. Det siger advokat Bo Holse, advokatfirmaet Gorrisssen Federspiel Kierkegaard, der vil blive indsat som kurator i boet, til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Elselskaberne står selv bag konkursbegæringen, og det vækker forargelse, fordi selskabet sender regningen på 120 millioner kroner videre til skatteyderne og elkunderne, selv om de seks selskaber har en formue på 2,3 milliarder kroner.

De Konservatives energiordfører Per Ørum Jørgensen siger, at han ikke kan finde et eneste eksempel, hvor elselskaberne forretningsmæssigt har haft succes med at bevæge sig udenfor elområdet.

Venstres energiordfører, Lars Christian Lilleholt, opfordrer elkunderne til at sige stop.

Kritikken preller af på Danske Energi. Ifølge vicedirektør Lars Aagaard kører de fleste elselskaber med planlagte underskud. Han siger, at det er ærgerligt, at hovedvægten i medieomtalen handler om kortsigtede regnskabstal, og ikke om den samfundsopgave, man er i færd med at løse./ritzau/