Elselskaber klar til trykbølge mod TDC

Waoo er navnet på 15 danske elselskabers nye selskab, som fra efteråret vil forsøge at bryde TDCs dominans på det danske internetmarked.

Elselskaberne graver fortsat fiberkabler ned overalt i landet for at kunne levere Internet, telefoni og TV til sine kunder i konkurrence med især TDC. Foto: Claus Fisker, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nu er der sat navn på den storbølge, som skal slå ind mod TDC og nedbryde telegigantens faste greb om det danske bredbåndsmarked. Waoo siger den.

Waoo er 15 danske elselskabers fælles salgsselskab, som nu indleder et storangreb mod Danmarks største teleselskab. Elselskaberne vil levere telefoni, TV og internetforbindelse gennem lynhurtige fiberkabler - et projekt, som de har arbejdet med i årevis, men som de først nu går sammen om for at stå stærkere i kampen.

To selskaber lægges sammen

Company X har selskabet hidtil noget kryptisk heddet, men nu bliver navnet Waoo. I praksis lægges to eksisterende indholdsleverandører, Smile Content og Profiber, sammen. De er begge ejet af elselskaberne. Derudover samles al teknikken, og et nyt salgsselskab skal sikre flere end de nuværende omkring 120.000 kunder i butikken.

Til sammenligning har TDC med underselskaber lidt over halvdelen af de godt to millioner danske bredbåndskunder.

Først priser til efteråret

Først til efteråret begynder Waoos reklamekampagner med konkrete priser, men bestyrelsesformand Kim Frimer har tidligere over for Business.dk ladet forstå, at elselskaberne ikke så meget går efter en priskrig som at levere meget mere for de samme penge, som kunderne i dag betaler hos TDC.

Lysoptiske fiberkabler har en meget større kapacitet end det traditionelle fastnet, som flertallet af danske internetforbindelser leveres gennem. Samtidig er hastigheden på fibernettene langt højere end på fastnettet.