Elselskab får bøde på 200.000 kr. for ulovlig reklame

Næsten 17.000 danskere, som har frabedt sig reklamer, fik alligevel tilbud med posten.

4. EnergiMidt: Gennem projektarbejder og workshops involveres medarbejderne i alle dele af energiselskabets strategier. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Folk, der direkte har frabedt sig reklamer, skal tages alvorligt. Det koster nu elselskabet EnergiMidt i Silkeborg 200.000 kroner i bøde.

Forbrugerombudsmanden politianmeldte i juni 2011 det midtjyske energiselskab for at have overtrådt markedsføringsloven. 16.780 personer havde fået brev med tilbud, selv om de står registreret på den såkaldte »Robinsonliste« til ikke at ville have den slags.

EnergiMidt har nu accepteret at betale en bøde for at have overtrådt reglerne.

Glad for samarbejde

»Når man vælger at blive skrevet på Robinsonlisten, er det en klar tilkendegivelse om, at man ikke ønsker at modtage uanmodede reklamer og tilbud fra erhvervsdrivende. Det er derfor også vigtigt, at de erhvervsdrivende respekterer forbrugernes fravalg af reklamer, og at der er en konsekvens, når reglerne overtrædes,« siger forbrugerombudsmand Henrik Øe om sagen.

Han understreger, at EnergiMidt under hele sagen har samarbejdet med forbrugerombudsmanden og har indført procedurer, så fejlen ikke gentager sig.