Elsam-kunders erstatningskrav kommer nu for retten

Efter ni års ventetid ser det nu ud til, at Sø- og Handelsretten vil behandle milliardkrav mod Dong.

I ni år har 1106 jyske og fynske elkunder ventet på, om de kan få erstatning af elselskabet Elsam, der anklages for at have misbrugt sin dominerende markedsposition til at opkræve for høje elpriser. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I ni år har 1106 jyske og fynske elkunder ventet på, om de kan få erstatning af elselskabet Elsam, der anklages for at have misbrugt sin dominerende markedsposition til at opkræve for høje elpriser.

Men nu kan sagen endelig komme for retten. Ifølge DR P1 Dokumentar har Sø- og Handelsretten sagt god for at behandle sagen, hvor kravet mod Elsam - der siden hen er fusioneret ind i Dong Energy - sammenlagt løber op i 4,4 milliarder kroner.

Den melding bliver modtaget med stor tilfredshed hos Jørgen Holm Westergaard, der er direktør for Energidanmark og som repræsenterer de godt 1100 virksomheder, der har anlagt sagen.

- Vi har fået grønt lys for, at vi nu kan køre vores erstatningssag videre.

- Det er glædeligt for os, det er glædeligt for de mange erhvervskunder, fordi det markedsmisbrug, der fandt sted, har kostet konkurrenceevne og tab af arbejdspladser, siger han til DR.

Når sagen har været så længe undervejs, skyldes det at man har ventet på en anden retssag, hvor konkurrencemyndighederne har villet have rettens ord for, at konkurrencereglerne blev overtrådt.

Sagen blev afgjort 30. august i år, hvor Sø- og Handelsretten gav konkurrencemyndighederne medhold.

Og selv om Dong Energy siden har anket afgørelsen til Højesteret, mener Sø- og Handelsretten altså alligevel, at den godt kan tage stilling til erstatningskravet.