Elon Musk: »Kunstig intelligens er den største trussel«

Den berømte idémand og skaber, Elon Musk, holdt i weekenden en tale med dunkle forudanelser for fremtiden. Tesla-stifteren opfordrede amerikanske politikere til at sætte sig ind i faren ved kunstig intelligens.

Teslas direktør og stifter Elon Musk gæstede i weekenden et møde for USA's guvernører og talte om kunstig intelligens, som, han mener, er den største trussel, civilisationen står over for. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRIAN SNYDER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På et årligt møde for USAs guvernører i lørdags i Rhode Island, USA, holdt stifteren af Tesla og rumfartsvirksomheden SpaceX, Elon Musk, en tale om farerne ved kunstig intelligens. Det skriver The Wall Street Journal.

Elon Musk, der om nogen er fortaler for den teknologiske udvikling, fortalte de tilhørende guvernører, at politikere ikke er indviet i, hvilken trussel kunstig intelligens - eller AI (Artificial Intelligence) - er for menneskeheden sagde på mødet:

»Det er den største trussel, vi som civilisation står over for«.

AI bliver i dag brugt i mange af de teknologier, som man bruger i hverdagen. Googles søgemaskiner har i flere år brugt AI, og det samme har de stemmestyrede funktioner i iPhones Siri og Microsofts Cortana.

Facebook bruger AI til at målrette annonceret indhold og reklamer til brugeren, men frygten for AI går ikke på flere annoncer og deles ikke kun af Musk selv. Skepsissen over computersystemernes stigende intelligens handler om risikoen for, at de på sigt kan blive så udviklede, at mennesker ikke længere kan tøjle dem.

Elon Musk har tidligere været ulykkesprofet og udtalt sig skeptisk om AI. Han har derfor været med til at udvikle OpenAI - en non-profit researchgruppe, der forsker i mulighederne for en sikker udvikling af kunstig intelligens.

Musks sortsyn er flere gange blevet udfordret af personer, som ikke mener, at der er grund til bekymring. Hans intellektuelle modstykke er for eksempel Demis Hassabis – medstifteren af AI-firmaet DeepMind i London.

Hassabis og Musk har haft diskussioner om den kunstige intelligens’ plads i fremtiden, og hvor Elon Musk er fortaler for et stærkt mådehold, er Demis Hassabis af den overbevisning, at AI er den vigtigste kilde til at fortsætte udviklingen, da mennesker i dag har brug for computeres hjælp til at holde rede på de enorme mængder af data, der er forbundet med forskning.