Elon Musk i præsentation til Twitter-investorer: Jeg kan femdoble indtægterne i 2028

Elon Musks forsøg på at købe det sociale medie Twitter indebærer, at verdens rigeste person skal overbevise investorer om, hvorfor det er en god idé at komme med ombord. Nu kan The New York Times beskrive Musks præsentation til mulige investorer, der indeholder planer om nye indbringende tiltag.

Elon Musk har i det godkendte købstilbud aftalt at købe Twitter for 44 milliarder dollar. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brendan McDermid/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tesla-milliardær Elon Musk har sagt, at hans køb af Twitter ikke handler om at tjene penge. Det er kampen for ytringsfriheden, han kæmper, lyder det.

Men han har også sagt, at Twitter er for dårlige til at tjene penge.

Og i sit forsøg på at få investorer ombord, der vil medfinansiere købet på 44 milliarder dollar, har han ifølge The New York Times i en præsentation gjort det klart, at hans mål er at mere end femdoble Twitters årlige indtægter i 2028.

I 2021 havde Twitter indtægter for fem milliarder dollar, men Musk har ifølge The New York Times planer om, at det beløb skal være 26,4 milliarder dollar i 2021. Eller fra cirka 35 milliarder til 186 milliarder danske kroner.

I det godkendte købstilbud til 44 milliarder dollar har Elon Musk planer om at finansiere 13 af dem i lån med sikkerhed i Twitters aktier – hvilket er en mulighed i USA i forbindelse med opkøb.

Resten vil Musk finansiere ved lån med sikkerhed i sine Tesla-aktier, salg af Tesla-aktier og gennem finansiering fra en række højtprofilerede investorer.

Her har Elon Musk blandt andet skaffet mere end syv milliarder dollar ved at få den amerikanske it-virksomhed Oracle, kryptobørsen Binance og kapitalfonden Sequoia ombord.

Samtidig vil den saudiarabiske prins Alwaleed bin Talal bin Abdulaziz Al Saud smide de aktier, han i forvejen ejer i Twitter, ind i puljen. Prinsens 35 millioner aktier har en værdi af 1,9 milliarder dollar.

Opkrævning fra ikkeprivate brugere

Elon Musk er altså stadig i dialog med flere kapitalfonde, der kan skaffe ham den nødvendige kapital.

Og det er i det lys, man skal læse den omtalte præsentation til mulige investorer.

Musk havde allerede på Twitter løftet sløret for, at Twitter fremover kunne opkræve »et mindre beløb fra kommercielle og offentlige brugere«.

Og til investorerne har Elon Musk anslået, at det initiativ vil kunne generere ti milliarder dollar i indtægter i 2028.

Derudover forventer rigmanden, at Twitter i 2028 vil kunne tjene 12 milliarder dollar på annoncekroner, og dertil skal en ny digital betalingsløsning kunne indtjene 1,3 milliarder dollar.

Resten af indtjeningen skal angivelig komme en større brugeraktivitet på det sociale medie.