Elkunder taber milliarder på fejlslagent bredbånd

Danske elkunder har tabt 5,3 milliarder kroner på elselskabernes investeringer i bredbånd og fibernet.

Danske elkunder taber sammenlagt 5,3 milliarder kroner på elselskabernes massive investeringer i bredbånd og fibernet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Johan Gadegaard
Elselskabernes massive investeringer i bredbånd og fibernet gennem en årrække ender nu som et milliardtab til elkunderne, skriver Børsen.

Sammenlagt har selskaberne tabt 5,3 milliarder kroner på de fejlslagne investeringer. Tabet ryger i mange tilfælde videre til elkunderne, da en række elselskaber er ejet af kunderne som andelshavere.

Senest har Elro, som er baseret i Randers, måttet indkassere et tab på 1,5 milliarder på investeringer i det mobile bredbånd Skyline, som er baseret på en trådløs teknologi kaldet Wimax.

 

Herudover har andre danske elselskaber tabt godt 4 mia. kroner gennem nedskrivninger på blandt andet fibernet, og det efterlader kunderne dybt frustrerede.

- Det er en skandale, at man bruger elkundernes penge på dette. Det er helt tydeligt et forretningsområde, man ikke har forstand på, siger Steen Volander, formand for Foreningen af Slutbrugere af Energi, der tæller landets største elkunder, til Børsen.

Klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) kalder situationen ulykkelig, men afviser, at han kan gribe ind over for elselskabernes investeringer.