Elizabeth Taylor overhaler Michael Jackson fra graven

Skuespillerinden Elizabeth Taylor og popsangeren Michael Jackson var gode venner her på Jorden. Men fra graven har hun nu overhalet ham som den bedst tjenende afdøde berømthed.

Elizabeth Taylor og Michael Jackson Fold sammen
Læs mere
Foto: VINCE BUCCI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Michael Jackson blev anerkendt som kongen af pop, da hans karriere var på sit højeste. Men efter sin død er han nu blevet smidt af tronen som den bedst tjenende berømthed lige nu.

I stedet er det hans mangeårige tætte veninde Elizabeth Taylor, der fra graven har overhalet Michael Jackson. Det viser Forbes' årlige liste over de rigeste døde berømtheder, skriver den engelske avis The Guardian. Se også: Her er verdens rigeste afdøde kendisser

Boet efter skuespillerinden, som døde sidste år, har tjent 1,2 milliard kroner i løbet af de sidste 12 måneder. Det skyldes hovedsageligt en rekordhøj indtjening på den afdøde stjernes smykker og kunstsamling.

Taylors samling inkluderede blandt andet et Van Gogh-maleri som indbragte 141 millioner kroner på auktion, men også hendes parfume White Diamonds har været en storsællert, den indtjente 340 millioner kroner i løbet af 2011.

Michael Jackson haler ind

Men spørgsmålet er, om skuespillerinden kan bevare sin plads øverst på tronen næste år, kongen af pop er nemlig stadig lige i hælene på Mrs. Taylor. Michael Jacksons formue er kun vokset efter hans død i 2009. Ifølge The Guardian skyldes det blandt andet, at han nu ikke længere er i stand til at bruge af den.

Boet efter ham tjente sidste år 832 millioner kroner, hvoraf mange af pengene kommer fra hans ejerandel i musikselskabet Sony/ ATV, som blandt andet ejer rettigheder til Beatles og Lady Gaga.

Elvis og Marley er også med i gamet

Tredjepladsen på listen over de bedst tjenende afdøde berømtheder gik til en anden "royal", nemlig The King of Rock, Elvis Presley. Hans formue steg blandt andet på voksende besøgstal i hans hjem Graceland i Memphis , Tennessee.

Fjerdepladsen gik til forfatteren Charles Schultz, der stod bag tegneserien, Radiserne. Boet efter ham tjente sidste år 212 millioner kroner. På femtepladsen kom Bob Marley med 98 millioner kroner. Han døde af kræft som 36-årig i 1981, men har solgt 75 millioner reggae-album i løbet af de sidste 20 år.