Elite-smiley som belønning

Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) sidder ikke bare og skriver julekort i disse dage. Hun arbejder også med en ny model, der skal hjælpe forbrugerne med at finde de virksomheder, der virkelig har orden i sagerne.

Fødevareminister Eva Kjer Hansen er nu på vej med en elite-smiley. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Bohr
Straks i det nye år fremsætter ministeren et lovforslag, der åbner mulighed for, at butikker og restauranter og lignende med fire rigtig glade smileys kan komme op i en eliteklasse for sig, skriver JydskeVestkysten lørdag.

- Det skal bedre kunne betale sig at overholde reglerne, så vi vil indføre en elite-smiley, forklarer fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).

Hun har overtaget den meget omfattende fødevarekontrol efter valget i november, og det markerer hun altså med et ekstra stort smil.

Sektionsleder i Fødevarestyrelse Syd i Haderslev, Eva Rosenørn, havde plads i den arbejdsgruppe, der har givet et bud på, hvordan fødevareforliget fra i sommer kan omsættes.

- For os handler det om at bruge flere kræfter på dem, der får de sure smileys, og til gengæld bliver der længere mellem kontrolbesøgene hos de virksomheder, der kommer i eliteklassen, forklarer Eva Rosenørn.

Eva Kjer Hansen forventer, den nye smileyordning kan træde i kraft i løbet af marts 2008.