Eli Lilly opjusterer trods skuffelse i første kvartal

Foto: FREDERICK FLORIN. Det amerikanske medicinalselskab Eli Lilly levede ikke helt op til forventningerne med sit første kvartal, når man måler på bundlinjen. Men for hele 2016 løfter selskabet sine forventninger.
Læs mere
Fold sammen

Det amerikanske medicinalselskab Eli Lilly levede ikke helt op til forventningerne med sit første kvartal, når man måler på bundlinjen. Men for hele 2016 løfter selskabet sine forventninger.

Eli Lilly leverede en indtjening per aktie på 0,83 dollar i første kvartal, mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde sigtet efter et resultat på 0,85 dollar.

Resultatet blev hentet på baggrund af en omsætning på 4,87 mia. dollar mod ventet 4,85 mia. dollar blandt analytikerne.

Den lille skuffelse på bundlinjen kan dog forklares med blandt andet en nedskrivning på 131,4 mio. dollar i første kvartal.

- Nedskrivningerne er forbundet til lukningen af dyrehelbredsafdelingen i Irland og integrationsomkostninger relateret til købet af Novartis Animal Health, skriver Eli Lilly i regnskabet.

For hele regnskabsåret opjusteres forventningerne til en indtjening per aktie på 3,50-3,60 dollar fra den tidligere forventning om 3,45-3,55 dollar per aktie. For omsætningen ændres forventningerne til 20,6-21,1 mia. dollar fra 20,2-20,7 mia. dollar.

Analytikerne havde inden regnskabet regnet med en indtjening per aktie for hele året på 3,55 dollar og en omsætning på 20,7 mia. dollar.