Elgiganten vil bare være mere gigantisk

Den norsk ejede elektronikkæde, Elgiganten, har endnu engang taget et salgsmæssigt tigerspring. På bare fem år er salget mere end fordoblet og runder nu de fem milliarder kr. om året.

Foto: CLAUS FISKER
Flere og flere danskere køber deres hvidevarer og elektronik i Elgiganten, og omsætningen vokser eksplosivt år for år. I det netop afsluttede regnskabsår viser den norsk ejede elektronikkæde en salgsvækst på ikke mindre end 23 pct. til 5,1 milliarder kr. Driftsresultatet vokser også men kun med "beskedne" 9 pct. til 161 mio. kr.De danske forbrugere har under finanskrisen været særdeles tilbageholdende med at shoppe, men Elgigantens ledelse er ikke i tvivl om at væksten er sket på konkurrenternes bekostning.

"Elgiganten har vundet væsentlige markedsandele indenfor alle produktområder. Elgigantens har i regnskabsåret positioneret sig yderligere som Danmarks største kæde af mega-varehuse indenfor elektronik og hvidevarer og små elektriske produkter," skriver ledelsen i regnskabet, som den betegner som særdeles tilfredsstillende.

Elgiganten, der i Danmark ejer 29 varehuse, tre lufthavnsbutikker og en webshop, forventer at udviklingen fortsætter i det nye regnskabsår.

"Selskabet forventer i regnskabsåret 2013/14 og de kommende år at vinde markedsandele på alle produktgrupper. Den forventede vækst vil komme fra eksisterende varehuse, fra varehuse som udvides og renoveres, samt Elgigantens webshop, Således forventer selskabet fortsat at styrke sin markedsposition yderligere," skriver ledelsen.

Elgiganten ejes af norske Elkjøb Nordic.