Elgiganten overtager Fona

Elgiganten køber resterne af Fona-kæden og tilbyder samtidig de ansatte, at de kan beholde deres stillinger. Fona-brandet bliver dermed lagt endegyldigt i graven, da de ti overlevende forretninger vil blive omdannet til butikker i Elgigantens kæde.

Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Elkjøp Nordic A/S, som ejer Elgiganten, køber resterne af Fonas butiksnet, oplyser Elgiganten mandag formiddag. Kuratorerne har tidligere meldt ud, at kun otte Fona-forretninger ville overleve, men Elgiganten får to ekstra butikker med i handlen og overtager dermed ti af Fonas forretninger.

Opkøbet betyder, at Fonas tid som butikskæde bliver lagt i graven, da de ti Fona-forretninger bliver integreret i Elgigantens brand og fremover kommer til at gå under samme navn.

»Vi følger trends og handlemønstre tæt og ser at særlig storbykunden ønsker at kunne handle elektronik i bycentrum. Opkøbet af Fonas butikker supplerer vores tilbud,« siger koncernchef i Elkjøp Nordic, Jaan Ivar Semlitsch, i en meddelelse.

Elgiganten overtager butikkerne på Strøget i København, Strøget i Århus, Lyngby, Frederiksberg, Rødovre, Fisketorvet, Hørsholm, Nørreport, Aalborg og Østerbro. Ansatte i disse butikker vil få tilbud om videre ansættelse.

»Fona har eksisteret siden 1926. Vi er glade for at kunne videreføre flere af Fonas flagskibsbutikker, og ikke mindst at vi kan tilbyde deres dygtige medarbejdere videre ansættelse,« siger Jaan Ivar Semlitsch.

Elgigantens opkøb af Fona er betinget af, at konkurrencemyndighederne godkender handlen. De to kuratorer i Fona - Pernille Bigaard fra advokatfirmaet Plesner og Ole Borch fra Bech-Bruun skriver i en særskilt meddelelse, at de forventer, at Elgigantens Fona-opkøb vil slippe igennem myndighedernes nåleøje uden problemer.

»På grund af Elkjøp Nordic AS tilstedeværelse på det danske marked, er det nødvendigt at indhente godkendelse fra de danske konkurrencemyndigheder, inden en endelig aftale kan indgås. Det er forventningen, at konkurrencemyndighederne vil kunne godkende overtagelsen inden for rimelig tid«, skriver advokaterne.

Moderselskabet bag Elgiganten har siden 2006 ejet 40 pct. af aktierne i Fona. F Group A/S, der indtil i dag ejede Fona, gik 1. februar til Sø- og Handelsretten for at få rekonstrueret selskabet. Dengang havde kæden 56 butikker. Det betyder, at 46 Fona-butikker nu vil lukke med udgangen af maj.