Elever bliver udnyttet i skønhedsindustrien

Unge piger står i kø for at få foden inden for i skønhedsindustrien, og mange vælger uddannelsen som kosmetolog på en af landets mange private kosmetologskoler.

Men skolerne er ikke underlagt nogen form for kontrol. Og de håbefulde elever risikerer en mangelfuld uddannelse og bliver ofte brugt som gratis arbejdskraft i skolernes klinikker, selv om de betaler op til 70.000 kroner for uddannelsen, skriver Politiken.

»De her piger aner ikke, at der findes en statsstøttet uddannelse; de betaler bare kassen for en tvivlsom skole og bliver sat til at arbejde gratis«, siger Annie Hartvig, konsulent for den statslige kosmetikuddannelse.

Og det kan gå gruelig galt, hvis forbrugeren kommer i hænderne på en behandler, der ikke har fået en kompetent uddannelse.

Derfor skal der ryddes op i branchen, mener Annie Hartvig, der opfordrer regeringen til at kaste et kritisk blik på de private kosmetologskoler. Om nødvendigt lukke de værste af dem.

Studiechef på Københavns Universitet Jakob Lange foreslår en gabestok på internettet, hvor dårlige private uddannelser kan udstilles med navns nævnelse.

Kilde: Politiken