Elektronikkrigen optrappes: Power trodser aftale og tyvstarter butiksåbning

Den nye elektronikkæde Power bryder aftalen med Herlevs nye butikscenter, når den i morgen åbner varehuset fire uger før centerets officielle åbning - og dermed kommer før konkurrenten Elgiganten. Centerledelsen raser.

Da Power åbnede i Glostrup i august måned 2015 skabte det trafikkaos Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Power tager forskud på løjerne, når elektronikklæden lørdag den 3. oktober åbner sin nye elektronikbutik i Herlevs nye storcenter Big. Power trodser aftalen med udlejerne, NPV og NREP, som ellers lød, at alle centerets butikker skulle åbne ved den officielle åbning den 31. oktober.

»Det er nok første gang i Danmarks-historien, at en fælles åbning af et nyt shopping center bliver overhalet indenom af en enkelt butik. Det betyder også, at NPV og NREP står uden muligheder for at gribe ind mod Powers enegang. Vores advokater har gennemgået de indgåede kontrakter, og vi kan ikke forhindre det. Vi beklager, at de går solo,« siger adm. direktør i NPV, Jens Schaumann.

Torsdag skrev Børsen, at Elgiganten havde fået fyldt pengekassen, efter at de britiske ejere lod elektronikkæden beholde overskuddet på 149 mio. kroner før skat. Elgiganten opruster til krig mod Power, når de to kæder mødes »i ringen« i det nye butikscenter Big, hvor de begge åbner butikker.

Nu tager Power konkurrenten på sengen ved at åbne butikken først.

Jens Schaumann fra udlejerne NPV er opmærksom på konkurrencen mellem de to lejere. Han mener, at elektronikkrigen skader fællesskabet i centeret.

»Vi er bevidste om, at der er en elektronikkrig i gang mellem to store kæder. De slås, men vi har et andet mål, nemlig at få hele centret gjort færdigt, så alle butikker får det bedst mulige afsæt for at servicere deres kunder, og at kunderne får en god oplevelse,« siger han.

Hos Power glæder adm. direktør, Jesper Boysen, sig til åbningsfesten, som han håber kommer til at ligne åbningen af kædens første butik i Glostrup.

»Det er ikke nogen hemmelighed, at vi sætter en ære i at være lidt hurtigere og lidt sjovere end vores konkurrenter, og med åbningen lørdag morgen sætter vi en streg under præcis det budskab. Det er en god nyhed til danskerne – og en fantastisk start for både vores nye butik og det nye center Big i Herlev,« han.

De første kunder lagde sig ifølge Power allerede i kø torsdag aften på trods af, at åbningstilbuddene endnu ikke er offentliggjort.

»Vores vigtigste opgave er at skabe mere konkurrence og dermed sikre, at danskerne får billigere elektronik og mere gennemsigtighed,« siger Jesper Boysen.