Elektronikkæden Power følger udviklingen fra sidelinjen

Men adm. direktør Jesper Boysen argumenterer for, hvorfor det ikke er en god idé for Power at overtage Fona.

Powers direktør Jesper Boysen Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIK REFNER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ledelsen i den nye elektronikkæde Power, som indtil nu har åbnet fire store varehuse i hovedstadsområdet, følger udviklingen i Fona-sagen, men administrerende direktør Jesper Boysen er fuld af gode argumenter for, hvorfor Fona ikke passer ind i Power-kæden.

»Vi koncentrerer os 100 procent om vores Power-varehuse og hverken kan eller vil kommentere, hvorvidt vi skulle overtage Fona. Power ligger typisk for sig selv og typisk i lejemål på 1.500 kvadratmeter og opefter.

Det svarer Fonas butikker ikke særligt godt til. Desuden har vi lukket de mindre forretninger i dyre indkøbscentre og bystrøg. For et par år siden lukkede vi 30 forretninger i de største, danske byer,« siger Jesper Boysen.

Jesper Boysen har nemlig en fortid som topchef i konkurrenten Elgiganten.

Expert- og Punkt1-kæden er også en del af hans nuværende imperium.

»Tiderne med høje omkostninger, høje priser og et lille vareudvalg i små butikker er ikke den rigtige model. Derfor er Expert ikke længere i de store, danske byer. Konkurrencen er simpelt hen så hård. De kæder, der har en strategi med at være på alle kanaler både på nettet og i forretninger, vinder i fremtiden. Har man ikke råd til det, får man det rigtigt vanskeligt,« siger Jesper Boysen.

Han oplever en voldsom konsolidering på det danske elektronikmarked.

»Kæder med meget store forretninger, stort vareudvalg, lave priser og lave omkostninger har vundet – de andre er lukket. Det er et hårdt, men retfærdigt marked. Kæder, der har specialiseret sig i bestemte mærker eller henvender sig til entusiaster, klarer sig derimod godt, men sælger man brede metervarer, som alle andre også har, får man det vanskeligt i fremtiden,« siger Power-direktøren og erindrer om, hvordan Merlin, Electronic World, Electric City og Fredgaard Radio alle er forsvundet fra landkortet.